Felsöka Windows temporär profil

Tänk att du har besökare hemma och en av dessa gäster kräver att du använder din dator för att utföra vissa uppgifter. Så långt har det gått bra, men om du inte vill att den här personen ska se dina personliga filer, webbhistorik eller inställningar du har på din dator, som din WiFi-nätverksnyckel, måste du använda en tillfällig profil på Windows.

De Windows 10 temporär profil det är en ren profil, där de inte kommer att kunna komma åt dina personliga filer, historik och andra element som du inte vill att de ska se på din PC. Användningen är mycket enkel, liknar den gamla gästprofilen i andra tidigare versioner av Windows. Det enda problemet är att du, som med allt annat, kan hitta problem då och då. Om detta är ditt fall och du inte längre vet vad du ska prova, har du kommit till rätt ställe.

Problem med den tillfälliga profilen i Windows 10

Personen kan ha använt sin tillfälliga profil, men efter ett fel i den elektriska strömmen, batteriet eller slarv har datorn stängts av utan att stänga sessionen eller utan att kunna hantera raderingen av informationen som arbetade med. nämnda profil. När ett fel inträffar kanske du inte kan komma åt den här profilen eller så har informationen raderats permanent, detta kan vara stressande. Oroa dig inte, vi berättar hur du fixar det enkelt och snabbt, du behöver bara följa ett enkelt steg-för-steg.

Lösningen är förstås inte att sluta använda den tillfälliga profilen. Windows innehåller ett sätt att spara informationen och göra profilen användbar igen. För detta behöver du bara utföra en uppsättning mycket enkla steg. Dessa kommer att lösa problemet helt om du följer dem till punkt och pricka, så låt oss gå med dem:

  • Rädda de förlorade filerna genom att skapa en säkerhetskopia av dem: för detta gå till Dator > Lokal disk C: > Användare och kopiera mappen vars användarnamn motsvarar det för den tillfälliga profilen. Efter detta, kopiera det någonstans säkert, till exempel skrivbordet. Om du kan göra detta från den tillfälliga profilen mycket bättre.
  • Nu är det dags att reparera den tillfälliga profilen, antingen i händelse av att du inte kan komma in i den eller för att kunna återställa filer till den ordentligt. Tryck på Windows + R samtidigt och skriv regedit i kommandorutan som visas.
  • Navigera mellan kataloger och få tillgång till sökvägen HKEY_LOCAL_MACHINE > PROGRAMVARA > Microsoft > Windows NT > Aktuell version > Profillista.
  • I den här mappen, leta efter posten som har en .bak i slutet och ta bort den, se till att detta är filformatet.
  • Efter detta, starta om din dator och hitta mappen som säkerhetskopieras med tillfälliga profilanvändardata. Lägg tillbaka den där du ursprungligen hittade den och detta kommer att återställa dina temporära filer.
  • Slutligen, starta om och du kommer att ha till ditt förfogande en ny profil med de data som du har återställt, bara detta kommer inte längre att vara tillfälligt.

Med detta behöver du inte längre misströsta nästa gång du vill använda en tillfällig profil och på grund av ett systemfel och omstart har filerna som finns i den gått förlorade. Du kommer att kunna återställa dem i en ny traditionell profil, vilket är utmärkta nyheter för den som använder datorn som gäst. Du kommer att kunna andas lugnt igen inom några sekunder och ingenting kommer att gå förlorat med de upplevda problemen.

Andra alternativ för din dator

Om du inte vill behöva gå igenom denna procedur varje gång den tillfälliga profilen misslyckas, finns det alternativ som passar Windows 10. Det finns andra alternativ för att hålla den icke-tillfälliga användarprofilen redo att fungera ifall en gäst behöver använd datorn.. Ett av dessa program är Djupfrysten programvara som garanterar att ”frysa” en dators tillstånd tills den aktiverades i en användarprofil.

Det betyder att efter installation av en kontorssvit, redigering av program, webbläsare och allt en användare kan behöva för att arbeta på din PC, aktiveras programmet och bibehåller det tillståndet under hela den aktiva sessionen.

Naturligtvis kommer användare som använder nämnda dator under en dag och utan omstart att kunna lämna filer, webbhistorik och så vidare på datorn. Dessa kommer att raderas efter en omstart eller utloggning, vilket återställer datorn till det ursprungliga tillståndet när Deep Freeze aktiverades. På så sätt kan du se till att du inte har extra filer på din dator och allt blir som du lämnade det.

Scroll to Top