Hur man tar bort PlayStation 5 -vänner

För närvarande är PlayStation 5 en efterfrågad spelkonsol, där många användare får tillgång varje dag och letar efter en bra tid att spela och dela med vänner, antingen spela med andra spelare online eller delta i ett chattrum.

PlayStation 5 låter dig lägga till vänner till ditt konto, för att spela med dem och för att dela information och data om spelen. Men fallet kan uppstå att du inte längre vill ha kontakt med dessa människor, av olika skäl, vilket är nödvändigt för att veta hur ta bort vänner på PlayStation 5 och förhindra att de får tillgång till din information.

När du inte längre känner dig bekväm med en viss person som du har lagt till på ditt konto är det bäst att ta bort den där vännen eller kontakten. Stegen för att utföra denna åtgärd är mycket enkla och det tar inte mycket tid att göra det.

Ta bort vänner

Stegen du måste följa ta bort en vän på PlayStation 5:

  • Du måste komma åt konsolen och trycka på PS -knappen på kontrollen för att öppna den nedre menyn. I denna del måste du välja basikonen för spelet.
  • Nästa steg att följa är att välja alternativet Se alla vänner.

  • På så sätt kommer du att kunna se listan över alla vänner som du har lagt till. Klicka på den du vill ta bort.
  • Därefter måste du klicka på trepunktsmenyn för att se listan över tillgängliga åtgärder och klicka på alternativet Ta bort från vänner.

Hur man tar bort PlayStation 5 -vänner

Ta bort vänner på PS5 från mobilappen

Om du vill ta bort vänner från PlayStation 5 genom att använda mobilappen måste du följa följande steg:

  • Logga in på programmet, som du normalt gör. När du har startat sessionen klickar du på den övre dubbelsidan.
  • Nästa steg att följa är att klicka på den vän du vill ta bort från ditt PlayStation 5 -konto.
  • När du har valt den vän du vill ta bort klickar du på ikonen Vänner och i menyn som visas väljer du Ta bort som vän.
  • Ett fönster öppnas där du måste bekräfta den åtgärd du ska utföra, så du måste klicka på Ta bort som en vän igen.

Ta bort en spelare från en fest på PlayStation 5

Om du har skapat en grupp vänner på PlayStation, men du vill eliminera någon av dem, oavsett anledning, måste du följa följande instruktioner:

  • Välj spelaren du vill ta bort från medlemslistan.
  • Klicka sedan på alternativknappen och klicka sedan på alternativet Mata ut.
  • På så sätt har du eliminerat en spelare från en spelgrupp på PlayStation 5.

Blockera eller blockera spelare på PSN (PlayStation Network)

Du kan också blockera och avblockera spelare på PlayStation Network (PSN). Tänk på att när du bestämmer dig för att blockera en spelare kommer de inte längre att kunna utbyta vänförfrågningar eller skicka meddelanden eller inbjudningar. Dessutom kommer spelare som du har blockerat inte att kunna utföra någon av följande åtgärder:

  • De kommer inte att kunna se din profil, de publikationer du gör eller din personliga information.
  • De kommer inte att kunna lägga till dig i andra lekgrupper.
  • Om en annan spelare lägger till en spelare som du har blockerat i din grupp kommer de inte att kunna kommunicera med dig.
  • De kommer inte heller att kunna se dina sändningar eller din spelskärm när du använder skärmdelningsfunktionen.

Blockera en spelare på PSN

Följ dessa instruktioner för att blockera en spelare på PSN:

Ange först PlayStation -sida och välj alternativet Logga in, som finns längst upp till höger på skärmen.

  • Välj alternativet Vänner i verktygsfältet.
  • Hitta spelaren du ska blockera på din vänlista eller sök efter ett ID online.
  • När du är på spelarens profilsida klickar du på Fler alternativ och sedan på Blockera.
  • Om du senare vill låsa upp den här spelaren måste du gå in på PlayStation -sidan och logga in.
  • Upprepa sedan stegen som anges ovan, bara i slutet måste du välja alternativet Lås upp.

Skicka en vänförfrågan på PlayStation 5

I händelse av att efter ta bort en vän Om du vill lägga till det igen eller bara vill lägga till en vän eller en spelare som du har delat ett spel med kan du skicka dem en vänskapsinbjudan. Tänk på att när du lägger till vänner kommer din lista över gemensamma vänner att öka, vilket gör det lättare att söka efter personer du kanske känner.

Du behöver bara gå till profilen för en spelare för att lägga till honom som en vän genom att följa dessa steg:

  • Du måste först gå till konsolens kontrollcenter, som du kan komma åt när du klickar på PlayStation -logotypen på DualSense -kontrollen.
  • Leta nu efter alternativet Game Base, som har en ikon som representerar konturen av en person. Välj alternativet Gaming Base.
  • Klicka nu på alternativknappen på DualSense -kontrollen, som är den med en triangelform, med 3 horisontella linjer ovanpå, och välj Gå till Game Base.
  • Ange spelarens namn eller hans online -ID, du har också möjlighet att kontrollera listan över spelare du har spelat med och dina vänners vänner.
  • Välj den spelare du vill bli vän med så kan du se spelarens profil.
  • Klicka på alternativet Lägg till vänner så att du kan skicka en vänförfrågan till den valda spelaren.
  • Om du vill komma närmare väljer du alternativet att dela hans riktiga namn.
  • På detta sätt kommer den utvalda spelaren att få inbjudan till vänskap, och om han accepterar det kommer systemet att lägga till honom i din vänlista.
  • Tänk på att sökresultaten beror på de sekretessinställningar som spelaren har.

Detta är hur du kan radera alla dina vänner på ditt PlayStation 5 -konto och att du inte längre vill att de ska fortsätta vara på ditt konto, antingen från konsolen eller via mobilappen.

Scroll to Top