Windowsin väliaikaisen profiilin vianmääritys

Ajattele, että sinulla on vieraita kotona ja yksi näistä vieraista vaatii sinua käyttämään tietokonettasi joidenkin tehtävien suorittamiseen. Toistaiseksi mennyt hyvin, mutta jos et halua tämän henkilön näkevän henkilökohtaisia ​​tiedostojasi, selaushistoriaasi tai tietokoneellasi olevia asetuksiasi, kuten WiFi-verkkoavainta, sinun on käytettävä väliaikainen profiili Windowsissa.

The windows 10 väliaikainen profiili se on puhdas profiili, jossa he eivät pääse käsiksi henkilökohtaisiin tiedostoihisi, historiaasi ja muihin elementteihin, joita et halua heidän näkevän tietokoneellasi. Sen käyttö on hyvin yksinkertaista, samanlainen kuin vanha vierasprofiili muissa Windows-versioissa. Ainoa ongelma on, että kuten kaikki, voit löytää satunnaisen ongelman. Jos tämä on sinun tapauksesi, etkä enää tiedä mitä kokeilla, olet tullut oikeaan paikkaan.

Ongelmia väliaikaisen profiilin kanssa Windows 10:ssä

Henkilö on saattanut käyttää väliaikaista profiiliaan, mutta sähkövirran, akun tai huolimattomuuden vuoksi tietokone on sammutettu sulkematta istuntoa tai ilman, että käsiteltyjen tietojen poistamista olisi voitu hallita. sanoi profiili. Jos tapahtuu virhe, et ehkä pääse käyttämään tätä profiilia tai tiedot on poistettu pysyvästi, tämä voi olla stressaavaa. Älä huoli, me kerromme sinulle kuinka korjata se helposti ja nopeasti, sinun on vain noudatettava yksinkertaista vaihe vaiheelta.

Ratkaisu ei tietenkään ole väliaikaisen profiilin käytön lopettaminen. Windows sisältää tavan tallentaa tiedot ja tehdä profiilista jälleen hyödyllisen. Tätä varten sinun on suoritettava vain joukko hyvin yksinkertaisia ​​vaiheita. Nämä korjaavat ongelman täysin, jos noudatat niitä kirjaimellisesti, joten mennään niiden kanssa:

  • Pelasta kadonneet tiedostot luomalla niistä varmuuskopio: mene osoitteeseen Tietokone > Paikallinen levy C: > Käyttäjät ja kopioi kansio jonka käyttäjätunnus vastaa väliaikaisen profiilin käyttäjätunnusta. Tämän jälkeen kopioi se turvalliseen paikkaan, esimerkiksi työpöydälle. Jos voit tehdä tämän väliaikaisesta profiilista paljon paremmin.
  • Nyt on aika korjata väliaikainen profiili joko siinä tapauksessa, että et pääse siihen tai pystyt palauttamaan tiedostot siihen oikein. Paina Windows + R samaan aikaan ja kirjoittaa regedit näkyviin tulevassa komentoruudussa.
  • Navigoi hakemistojen välillä ja käytä polkua HKEY_LOCAL_MACHINE > OHJELMISTO > Microsoft > Windows NT > Nykyinen versio > Profiililista.
  • Etsi tästä kansiosta tietue, jonka lopussa on .bak, ja poista se varmistaen, että tämä on tiedostomuoto.
  • Tämän jälkeen käynnistä tietokone uudelleen ja etsi kansio, joka on varmuuskopioitu väliaikaisilla profiilin käyttäjätiedoilla. Aseta se takaisin sinne, missä sen alun perin löysit, ja tämä palauttaa väliaikaiset tiedostosi.
  • Lopuksi käynnistä uudelleen ja sinulla on käytettävissäsi uusi profiili palauttamillasi tiedoilla, mutta tämä ei ole enää väliaikaista.

Tämän ansiosta sinun ei enää tarvitse olla epätoivoinen seuraavan kerran, kun haluat käyttää väliaikaista profiilia, ja järjestelmävirheen ja uudelleenkäynnistyksen vuoksi sen sisältämät tiedostot ovat kadonneet. Voit palauttaa ne uuteen perinteiseen profiiliin, mikä on erinomainen uutinen tietokonetta vieraana käyttävälle. Pystyt taas hengittämään rauhallisesti muutamassa sekunnissa, etkä menetä mitään kokeneiden ongelmien myötä.

Muita vaihtoehtoja tietokoneellesi

Jos et halua joutua suorittamaan tätä toimenpidettä aina, kun väliaikainen profiili epäonnistuu, on olemassa vaihtoehtoja, jotka sopivat Windows 10:lle. On olemassa muita vaihtoehtoja, joilla ei-väliaikainen käyttäjäprofiili voidaan pitää valmiina, jos vieras tarvitsee käyttää tietokonetta.. Yksi näistä ohjelmista on Syväjäädyttääohjelmisto, joka takaa ”jäädyttää” tietokoneen tilan siihen pisteeseen asti, jossa se aktivoitiin käyttäjäprofiilissa.

Tämä tarkoittaa, että toimistoohjelmiston asennuksen, ohjelmien, selaimen ja kaiken, mitä käyttäjä saattaa tarvita työskennelläkseen tietokoneellasi, jälkeen ohjelma aktivoituu ja säilyttää tämän tilan koko aktiivisen istunnon ajan.

Tietenkin käyttäjät, jotka käyttävät kyseistä tietokonetta päivän ilman uudelleenkäynnistystä, voivat jättää tiedostoja, selaushistorian ja niin edelleen tietokoneelle. Ne poistetaan uudelleenkäynnistyksen tai uloskirjautumisen jälkeen, jolloin tietokone palautetaan alkuperäiseen tilaan, kun Deep Freeze aktivoitiin. Näin voit varmistaa, ettei tietokoneessasi ole ylimääräisiä tiedostoja ja kaikki on niin kuin jätit.

Vieritä ylös